ITSECTOR

Rendszerépítés

Egy jól működő rendszer lényege a szervezettség, ami az vállalati informatikában az információhoz való hozzáférés egységesítését (több eszköz) és szabályozását (felhasználó / csoport) jelenti.

Helyi hálózat

Hálózaton tárolt fájlok elérhetőségét tudjuk megoldani, akár több platformon.
Samba 4 szerver segítségével az alábbi operációs rendszereken:

A hálózati meghajtókon megosztott adatokat elsősorban felhasználói név és jelszó védi. Nincs akadálya könyvtár- (adott könyvtárhoz csak bizonyos felhasználó vagy csoport férhet hozzá) vagy fájlszintű hozzáférés vezérléshez sem.

Bejelentkezés bármelyik számítógépen

Akár arra is lehetőség van, hogy az irodában lévő bármely számítógépen bejelentkezve a megszokott beállításokat - programokat kézhez kapjuk. Ezzel a módszerrel egy számítógép meghibásodása nem jelent akkora üzemkiesést.

Elektronikus levelezés - email

Elsősorban az IMAP típusú kiszolgálókat javasoljuk ügyfeleinknek. Ezt amolyan felhő alapú szolgáltatásnak kell elképzelni, ahol a levelek - az összes (kimenő és bejövő) - a kiszolgálón tárolódik. Mivel a levelek tárolása egy helyen van ezért akár több helyről - egy időben - is el tudjuk érni azokat gyakorlatilag minden eszközről.

Közös emailcím

Kiválóan alkalmas a megoldás arra, hogy egy közös emailcímet (pl. megrendeles@ ) több kolléga kezelhesse úgy, hogy a kiküldött ajánlatok is elérhetőek mindenki számára, az ajánlatot kiadó személytől függetlenül.

Távoli hálózat elérés

Bizonyos helyzetekben szükség lehet arra, hogy egy irodán kívüli számítógépről is el lehessen érni az irodában megszokott szolgáltatásokat (fájlmegosztás, nyomtatás stb.), úgy mintha bent lennénk.
Erre kiválóan alkalmas az OpenVPN kiszolgáló, amely biztonságos (titkosított) kapcsolaton keresztül ad lehetőséget az irodai hálózathoz való kapcsolódáshoz.

Internetkapcsolat rendelkezésre állásának fokozása

Komoly károkat tud okozni az internetkapcsolat hiánya. A veszteségek komoly munkabér költséget jelenthetnek és súlyosabb helyzetben az ügyfélkiszolgálás leállását is jelentheti a bekövetkező meghibásodás.

Adott vonalon többféle hiba lehetséges:

  • szolgáltató rendszerhiba (központ)
  • vonalszakadás
  • előfizetés adminisztrációs hiba
  • szolgáltató eszközhiba (modem)

Legalább két előfizetéssel (különböző adatátiveli úton) és modern megoldásokkal (OpenWRT) a kár nagysága mérsékelhető, de akár nullára is csökkenthető.

Ugrás a lap elejére